7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Makaron z sosem pieczarkowo-szpinakowym i tofuJakiś czas temu jadłam w restauracji sos zrobiony w ten właśnie sposób, z tą tylko różnicą, że był podawany do takich małych, okrągłych włoskich pierożków z farszem z koziego sera (niestety nie pamiętam jak się nazywały, może ktoś wie? albo zna przepis?). Danie było rewelacyjne! Ale sos ten doskonale pasuje też do makaronu. Od siebie dodałam jeszcze smażone tofu.
Średnia ocena:
[5.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 2 osób300-400g dowolnego małego makaronu
200g małych młodych pieczarek 100g świeżego szpinaku około 150g tofu sos sojowy 1 szalotka (opcjonalnie mała cebulka) 2 ząbki czosnku 2 łyżki pestek słonecznika oliwa z oliwek do smażenia 3 łyżki śmietanki lub (dla wegan) jakiś inny "zagęszczacz" (np. kromka razowego chleba lub skrobia ziemniaczana) szczypta gałki muszkatołowej pół łyżeczki oregano sól biały pieprz Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Pieczarkowe racuszki z sosem szpinakowym (wegańska)Makaron z wegańskim sosem szpinakowym (wegańska) Makaron z sosem pieczarkowo-cebulowym (wegańska) Tofu w sosie pieczarkowym (a właściwie sos pieczarkowy z tofu) (wegańska) Makaron razowy z sosem pomidorowo-paprykowo-pieczarkowym (wegańska) Sos z tofu, np. do makaronu z warzywami (wegańska) Tarta szpinakowo-pieczarkowa (lakto-wege) Makaron "studencki" w sosie szpinakowo-pomidorowym z serkiem śmietankowym (lakto-wege) Naleśniki z farszem szpinakowo-pieczarkowym (bez ograniczeń) Makaron z sosem Alfredo (z silken tofu) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
innabajka 2009-10-22 22:04:07.215