7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Chleb amarantusowy z bananem i orzechami



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

1 1/2 mąki pszennej
1/2 filiżanki miodu
1/2 filiżanki mąki z amarantusa
1 łyżka cukru waniliowego
1 łyżka proszku dopieczenia
1 filiżanka rozgniecionych bananów
2 jajka, ubite
1 filiżanka posiekanych orzechów
1/2 filiżanki posiekanej margaryny lub masła

Przygotowanie:

Jajka, masło, miód i cukier waniliowy ubić na pianę. Dodać banana.
Wymieszać obie mąki z orzechami laskowymi i dodać do masy z jajkami. Wyrobić ciasto i wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki piernikowej.

Piec w temperaturze 180 st. C przez 60-65 minut.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Drożdżowy chleb amarantusowy (lakto-wege)
Snak amarantusowy z orzechami (lakto-wege)
Musli amarantusowe z owocami i orzechami (wegańska)
Chleb gryczany z orzechami, gruszkami i syropem klonowym (wegańska)
Chleb z rodzynkami, orzechami włoskimi i ziarnami kolendry (wegańska)
Chleb razowy na drożdżach z orzechami i czterema nasionami (wegańska)
Owsianka z bananem (wegańska)
Ciasto dyniowe z bananem (wegańska+miód)
Kuskus z bananem, na szybko (wegańska)
Owsianka z bananem i marchewką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas