7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Papka z pomarańczowej soczewicy z konserwową fasolką i groszkiem

Coś bardziej treściwego niż zupa z soczewicy.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 5 osób

200 g pomarańczowej soczewicy
puszka czerwonej fasoli
puszka groszku
szklanka soku pomidorowego lub przecier pomidorowy (ale nie koniecznie)
sól
inne przyprawy - jakie kto lubi

Przygotowanie:

Wrzucamy soczewicę, fasolkę i groszek do garnka z wodą, dolewamy sok pomidorowy i przyprawy. Gotujemy jakieś 30 minut.

Wskazówki i uwagi:

Jeżeli dodamy za dużo wody i po ugotowaniu zamiast papki zrobi się zupa, to nie ma problemu, też jadalna ;)
Nadesłał(a) Stratovirus, dnia: 2009-05-30 15:54:15.46
Źródło/autor przepisu: moja wariacja nt. zupy z soczewicy
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

A teraz najważniejsze pytanie: ILE DAĆ WODY???
~Jacek 2012-06-25 13:32:16.188

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z włoszczyzny, fasolki szparagowej i groszku konserwowego (ovo-wege)
Fasolka z konserwowym groszkiem w pomidorach na ostro (wegańska)
Kotleciki z groszku konserwowego (wegańska)
Puree ziemniaczane z groszkiem konserwowym (lakto-wege)
Pasta z groszku konserwowego z kuminem (wegańska)
Kotlety z ryżu z groszkiem konserwowym (ovo-wege)
Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z musztardą (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego i oliwek (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego i słonecznika (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas