7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kawa faryzeusz, rumowa z bitą śmietaną



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

150 ml śmietany
4 łyżki cukru
125 ml ciemnego rumu
300 ml mocnej kawy

Przygotowanie:

Śmietanę lekko ubić. Cukier i rum podgrzać i napełnić nimi wysokie szklanki. Uzupełnić kawą. Śmietanę przelać do kawy po spodzie łyżeczki, aby utrzymywała się na powierzchni. Od razu podawać.
Nadesłał(a) Olenika92, dnia: 2009-06-02 00:14:40.29
Źródło/autor przepisu: http://www.domczekolady.eu/strona_maroni/przepisy.htm
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kawa rumowa (lakto-wege)
Mus czekoladowy z bitą śmietaną kokosową (wegańska)
Biszkopt z surowymi poziomkami i bitą śmietaną (bez ograniczeń)
Wegański tort z owocami i bitą śmietaną kokosową (wegańska)
Owocowa sałatka egzotyczna z bitą śmietaną (lakto-wege)
Owocowe pucharki - sałatka owocowa z rumem i bitą śmietaną (bez ograniczeń)
Babka rumowa (nasączana) (bez ograniczeń)
Rumowe kulki z herbatników i czekolady (lakto-wege)
Muffinki kakaowo-rumowe z rodzynkami (wegańska)
Rumowe banany w cieście drożdżowym (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas