7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jarzynka z ogórków gruntowych

Pyszne na grzance albo z ziemniaczkami startymi w talarki i podsmażonymi na patelni, a nawet ze zwykłymi ziemniakami pyszne... :)

Średnia ocena: [3.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

1 kg ogórków gruntowych
2 cebule
olej do smażenia
0,5 l przecieru pomidorowego
3 ząbki czosnku
sól
cukier

Przygotowanie:

Ogórki ucieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w kostkę. Cebule kroimy w kosteczkę, podsmażamy na oleju, ale tylko do zeszklenia się, dorzucamy ogórki i smażymy aż zrobią się przezroczyste. Wtedy dodajemy przecier, zgnieciony czosnek, szczyptę cukru, szczyptę soli i gotowe!
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: 2009-06-01 11:39:37.299
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Super obiad, super zdjęcie :D
~michu666 2009-06-11 17:08:16.828

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Dynia na jarzynkę ze śmietaną (lakto-wege)
Aromatyczna jarzynka z włoszczyzny (wegańska)
Makaron z serem i jarzynką (lakto-wege)
Jarzynka z młodej duszonej marchewki (bez ograniczeń)
Jarzynka z pieczonych bakłażanów z duszoną cebulą i bazylią (wegańska)
Marynowana jarzynka z marchewki, cebuli i ogórka kiszonego (wegańska)
Pasta z awokado doprawiona cebulą i jarzynką (wegańska)
Jarzynka z buraków i orzechów z czosnkiem i świeżą kolendrą (wegańska)
Jarzynka z kapusty włoskiej, papryki i marchewki (wegańska)
Jarzynka z patisona doprawiona sosem sojowym i imbirem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas