7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Prażone - ziemniaki i inne warzywa zapiekane w kapuście

Wegańskie prażone.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

Potrzebujemy garnek rzymski (gliniane naczynie do pieczenia bez tłuszczu) i:

ok. 5-6 liści białej kapusty
ziemniaki
kiszona kapusta
marchew
inne warzywa wedle uznania (dynia, kabaczek, papryka, pomidory, szparagi, zielona fasolka...)
cebula
czosnek
sól
pieprz
inne przyprawy wedle uznania - ja kocham majeranek i tymianek!

Przygotowanie:

Garnek rzymski moczymy w wodzie ok. 10 min.

Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty. Warstwami układamy: ziemniaki i inne wymieszane warzywa, pokrojone w małą kostkę, kapustę kiszoną. Każdą warstwę posypujemy przyprawami. Ja mam garnek średniej wielkości, więc wychodzą mi 2 warstwy. Na wierzch kładziemy liście kapusty!

Wkładamy garnek do piekarnika przed jego rozgrzaniem. Pieczemy aż do miękkości (ok. 1-2 godz.), w temp. ok. 200 stopni C.
Nadesłał(a) Squamish, dnia: 2009-06-02 22:06:05.32
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Duszone warzywa w zapiekanej bułce (wegańska)
Okra i inne warzywa w sosie curry + ryż (wegańska)
Brokuły i inne warzywa z patelni ;] plus ryż (wegańska)
Wegetariański przysmak Natalii Kukulskiej (kalafior i inne warzywa zasmażane pod żółtym serem) (lakto-wege)
Sos "Chateau" do ziemniaków, szparagów i innych warzyw (wegańska)
Zupa krem z cukini, ziemniaka, kalafiora i innych (wegańska)
Kapuśniak z włoskiej kapusty, ziemniaków i innych jarzyn (wegańska)
Ziemniaki zapiekane z pieczarkami i serem (lakto-wege)
Zapiekane ziemniaki z serem topionym (lakto-wege)
Ziemniaki zapiekane w marynacie paprykowej (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas