7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:4 ziemniaki
kawałek świeżego imbiru 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki chili 1/3 szklanki oleju do smażenia 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego (fennel seeds) sól 1 łyżeczka ziaren sezamu Przygotowanie:Ugotować ziemniaki w łupinkach, obrać i pokroić w większą kostkę.
Obrać i posiekać imbir oraz czosnek. Włożyć imbir, czosnek, kurkumę, chilli do moździerza, dodać niewielką ilość wody i rozgnieć wszystko na masę. Ewentualnie można zrobić to w blenderze. Rozgrzać olej na patelni i dodać koperek a potem przygotowaną masę i smażyć na ostrym ogniu przez 2 minuty, stale mieszając. Doprawić do smaku solą. Dodać ziemniaki i mieszając smażyć na ostrym ogniu przez 7-8 minut. Usmażone ziemniaki posypać ziarnem sezamu. Podawać bardzo gorące.
Nadesłał(a) ~K,
dnia: 2009-06-12 17:15:14.305
Źródło/autor przepisu: ?
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos imbirowy (wegańska)Ziemniaki w mundurkach zapiekane w sosie czosnkowym (wegańska) Sos czosnkowy na bazie ziemniaków i oliwy (Skordalia) (wegańska) Tofu smażone czosnkowo-imbirowe (wegańska) Brokuł w żółtym sosie imbirowym (wegańska) Potrawka imbirowa z soczewicą, ziemniakami i pomidorami (wegańska) Chiński dip (sos) sojowo-imbirowy (wegańska) Makaronowa sałatka z imbirowo-lnianym sosem (wegańska) Sałatka chińska z aromatycznego, imbirowo-czosnkowego ryżu i kapusty pekińskiej (ovo-wege) Kostka sojowa z fasolkami i kiełkami na sposób imbirowo-czosnkowy (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |