7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ziemniaki w sosie czosnkowo-imbirowym

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

4 ziemniaki
kawałek świeżego imbiru
3 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki kurkumy
1/2 łyżeczki chili
1/3 szklanki oleju do smażenia
1 łyżeczka nasion kopru włoskiego (fennel seeds)
sól
1 łyżeczka ziaren sezamu

Przygotowanie:

Ugotować ziemniaki w łupinkach, obrać i pokroić w większą kostkę.

Obrać i posiekać imbir oraz czosnek. Włożyć imbir, czosnek, kurkumę, chilli do moździerza, dodać niewielką ilość wody i rozgnieć wszystko na masę. Ewentualnie można zrobić to w blenderze.

Rozgrzać olej na patelni i dodać koperek a potem przygotowaną masę i smażyć na ostrym ogniu przez 2 minuty, stale mieszając. Doprawić do smaku solą. Dodać ziemniaki i mieszając smażyć na ostrym ogniu przez 7-8 minut. Usmażone ziemniaki posypać ziarnem sezamu. Podawać bardzo gorące.
Nadesłał(a) ~K, dnia: 2009-06-12 17:15:14.305
Źródło/autor przepisu: ?
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos imbirowy (wegańska)
Ziemniaki w mundurkach zapiekane w sosie czosnkowym (wegańska)
Sos czosnkowy na bazie ziemniaków i oliwy (Skordalia) (wegańska)
Tofu smażone czosnkowo-imbirowe (wegańska)
Brokuł w żółtym sosie imbirowym (wegańska)
Potrawka imbirowa z soczewicą, ziemniakami i pomidorami (wegańska)
Chiński dip (sos) sojowo-imbirowy (wegańska)
Makaronowa sałatka z imbirowo-lnianym sosem (wegańska)
Sałatka chińska z aromatycznego, imbirowo-czosnkowego ryżu i kapusty pekińskiej (ovo-wege)
Kostka sojowa z fasolkami i kiełkami na sposób imbirowo-czosnkowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas