7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Babka amarantusowa

Same przygotowania zajmują ok. 10 min, ale pieczenie to mniej więcej godzina.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

18 g margaryny
1 filiżanka poppingu z amarantusa (to taki popcorn, tylko że z amarantusa)
1 filiżanka cukru
1 łyżka cukru waniliowego
4 jajka
3 filiżanki mąki pszennej
1 łyżka proszku do pieczenia
1 filiżanka mleka

Przygotowanie:

Margarynę zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami. Dodać do tego mąkę z proszkiem do pieczenia, popping z amarantusa i mleko. Wyrobić ciasto i wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką foremki.

Piec w temperaturze 180°C przez 1 godzinę.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wafel amarantusowy (lakto-wege)
Ciastka amarantusowe (bez ograniczeń)
Kluski amarantusowe (bez ograniczeń)
Drożdżowy chleb amarantusowy (lakto-wege)
Ciastka amarantusowe z wiśniami (bez ograniczeń)
Kuleczki bakaliowe-amarantusowe (wegańska & RAW)
Pasta amarantusowo-chrzanowa (lakto-wege)
Zupa amarantusowo-porowa (wegańska)
Snak amarantusowy z orzechami (lakto-wege)
Placki (tortillas) amarantusowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas