
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Babka amarantusowaSame przygotowania zajmują ok. 10 min, ale pieczenie to mniej więcej godzina.
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:18 g margaryny
1 filiżanka poppingu z amarantusa (to taki popcorn, tylko że z amarantusa) 1 filiżanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 4 jajka 3 filiżanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 filiżanka mleka Przygotowanie:
Margarynę zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami. Dodać do tego mąkę z proszkiem do pieczenia, popping z amarantusa i mleko. Wyrobić ciasto i wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką foremki.
Piec w temperaturze 180°C przez 1 godzinę.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Wafel amarantusowy (lakto-wege)Ciastka amarantusowe (bez ograniczeń) Kluski amarantusowe (bez ograniczeń) Drożdżowy chleb amarantusowy (lakto-wege) Ciastka amarantusowe z wiśniami (bez ograniczeń) Kuleczki bakaliowe-amarantusowe (wegańska & RAW) Pasta amarantusowo-chrzanowa (lakto-wege) Zupa amarantusowo-porowa (wegańska) Snak amarantusowy z orzechami (lakto-wege) Placki (tortillas) amarantusowe (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |