7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jarzynowa sałatka majonezowa mieszana (z fasolą "Jaś" i grzybami marynowanymi)

Ola: "Przepis z 'Książki kucharskiej dla oszczędnych gospodyń' wydanej przed wojną (brak daty wydania) przez Towarzystwo Wydawnicze 'Bluszcz'. Książka z serii 'Życie praktyczne'. Ten przepis zaznaczyła ołówkiem w książce moja ś.p. Babcia."



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

6 ziemniaków
2 marchewki
2 garście fasoli "Jaś"
parę jabłek
ogórek kwaszony
parę korniszonów
kilkanaście grzybków marynowanych

sos majonezowy:
2 żółtka
kropelka oliwy
łyżeczka octu lub soku z cytryny
łyżeczka musztardy
łyżeczka cukru
pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki, marchew i fasolę ugotować. Dwa pierwsze składniki pokroić w kostkę. To samo zrobić z jabłkami, ogórkami i grzybkami.

Aby zrobić sos, należy utrzeć żółtka, dodać resztę składników sosu i dokładnie wymieszać. Dodać sos do pokrojonych warzyw.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-06-14 12:11:29.366
Źródło/autor przepisu: www.kuradomowa.com; opracowała Ola
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Minestrone - zupa jarzynowa z fasolą Jaś i brokułami (wegańska)
Sałatka ryżowa z czerwoną fasolą i marynowanymi pieczarkami (wegańska)
Szpinak z fasolą Piękny Jaś (wegańska)
Sałatka jarzynowa (wegańska)
Bigos jarski z mieszanej kapusty z soją, suszonymi śliwkami i grzybami (wegańska)
Sałatka majonezowa z marchewki (bez ograniczeń)
Zupa jarzynowa z cukinią, fasolą i curry (wegańska)
Kwaśnica - góralski "kapuśniak" z suszonymi grzybami i fasolą (wegańska)
Majonezowa sałatka z makaronu nudle (ovo-wege)
Tradycyjna sałatka warzywna (jarzynowa) (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas