
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:2 saszetki ryżu
kapusta pekińska (jedna mała lub pół dużej) 30-40 dkg żółtego sera 40 dkg korniszonów lub ogórków kiszonych (jak kto woli) duży zielony ogórek szklarniowy (albo 2-3 gruntowe) słoiczek cebulki konserwowej pęczek szczypiorku sól curry majonez cytryna Przygotowanie:
Ryż gotujemy przepisowo przez 20 minut z dodatkiem curry. W tym czasie kroimy kapustę pekińską w małą kosteczkę, ser żółty w kostkę 1cm x 1cm, ogórki kiszone (lub konserwowe) i świeże też w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy.
Ugotowany (jeszcze ciepły) ryż mieszamy razem z kapustą pekińską i po wymieszaniu zostawiamy na chwilę, aby twarde części stały się nieco miękkie. Po chwili mieszamy ryż i kapustę pekińską z resztą składników, dodajemy majonez, wciskamy do smaku nieco cytryny. Mieszamy dokładnie i przekładamy do salaterki. ![]() Źródło/autor przepisu: www.kuradomowa.com; opracowała Ola
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka ryżowa zielona (z fasolką, groszkiem i ogórkami) (lakto-wege)Sałatka ryżowa z groszkiem i żółtym serem (lakto-wege) Sałatka ryżowa z kukurydzą, papryką, żółtym serem i kiszonym ogórkiem (lakto-wege) Żółta sałatka ryżowa z fasolą, kukurydzą, serem i zieleniną (bez ograniczeń) Ryżowa sałatka mojej mamy, z kukurydzą, papryką i żółtym serem (lakto-wege) Sałatka ryżowa czosnkowa (ovo-wege) Sałatka imprezowa (ryżowa) (bez ograniczeń) Zapiekanka wykwintna (ryżowa z tofu, granulatem i serem) (lakto-wege) Kotleciki ryżowe z żółtym serem i zielonym groszkiem (bez ograniczeń) Kotleciki ryżowe z żółtym serem i curry (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |