7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:300 g amarantusa
szczypta soli laska wanilii laska cynamonu 75 g masła + jeszcze trochę do wysmarowania firemki skórka z połowy cytryny 100 g rodzynek 3 jajka 100 g miodu 30 g posiekanych migdałów Przygotowanie:Amarantus ugotować w potrójnej ilości wody (1l) z solą, wanilią i cynamonem (doprowadzić do zagotowania i gotować na małym ogniu
przez 15 minut). Dodać do tego masło, startą skórkę cytryny, rodzynki, żółtka i miód, wymieszać. Białko ubić na gęstą pianę. Dodać do amarantusa z dodatkami i wymieszać delikatnie. Natłuścić foremkę i napełnić masą amarantusową. Przystroić migdałami. Piec w temperaturze 200 stopni C przez 45 minut.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ze starej strony firmy Szarłat (oferuje produkty z amarantusa)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Suflet z amarantusa z porem (lakto-wege)Suflet (bez ograniczeń) Suflet czekoladowy (bez ograniczeń) czekoladowy suflet (bez ograniczeń) suflet dla amatorów słodyczy (bez ograniczeń) Orzechowy suflet z pora (bez ograniczeń) "Suflet" z ziemniaków, batatów i marchewki (wegańska) Sałatka z amarantusem 2 (wegańska+miód) Amarantus z owocami (lakto-wege) Biszkopt z amarantusem (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |