7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pasztet z soczewicy i fasoli z dodatkiem tofuSmaczna pieczeń na święta i nie tylko. Dobrze smakuje z chrzanem lub z musztardą.
Średnia ocena:
[4.5
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [10]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:proporcje na jedną podłużną foremkę:
250 g czerwonej soczewicy 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka białej fasoli 150 g grzybów/pieczarek 1 biała cebula 1 czerwona cebula 60 g tofu 2 jajka lub trochę mąki ziemniaczanej (w wersji wegańskiej) sól pieprz papryka słodka, ostra, chilli, pieprz ziołowy (w większych ilościach) gałka muszkatołowa, majeranek (w mniejszych ilościach) łyżeczka musztardy tłuszcz + sezam lub inne ziarna lub bułka tarta do wysypania formy ewentualnie 2 jajka ugotowane na twardo Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Pasztet z czerwonej soczewicy z dodatkiem ciecierzycy (bez ograniczeń)Pasztet z fasoli, kaszy i włoszczyzny z dodatkiem drożdży (ovo-wege) Pasztet z soczewicy i soi (bez ograniczeń) Pasztet z soczewicy zielonej (wegańska) Pasztet z dyni i soczewicy (wegańska) Świąteczny pasztet z soczewicy (wegańska) Pasztet z fasoli z orzechami (wegańska) Pasztet z fasoli jasiek (ovo-wege) Pasztet z soczewicy z warzywami i rzeżuchą (ovo-wege) Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Ale nie wyobrażam sobie opcji z miksowaniem składników. Sama przemieliłam wszystko 2 razy przez maszynkę i dzięki temu konsystencja była gładka i jednolita. Tofu zamieniłam na płatki owsiane.
~KATI 2013-12-23 18:45:06.131