7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaron żytni ze szpinakiem i tofu lub parówkami

Łatwe i szybkie danie - można przygotować poprzedniego dnia i odgrzać po powrocie z pracy.

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

makaron (bardzo polecam żytni, przepyszny)
sól
tofu wędzone lub parówka sojowa
szpinak
czosnek świeży
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Makaron gotujemy wg przepisu. Czosnek podsmażamy na oliwie, wrzucamy umyty i odsączony szpinak. Tofu (parówkę) kroimy i podsmażamy. Mieszamy wszystkie składniki, podsmażamy chwilę.

Pyszne z fasolką gotowaną na parze lub np. pomidorem i bazylią.
Nadesłał(a) ewa_z_drzewa, dnia: 2009-06-30 23:20:48.272
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


Super danie. Szybkie i smaczne. U mnie z sosem sojowym zamiast soli oraz z odrobiną pieprzu i gałki muszkatołowej.
bartolome 2011-04-04 17:46:35.546

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron ze szpinakiem, tofu i czosnkiem (wegańska)
Makaron ryżowy ze szpinakiem i smażonym tofu (wegańska)
Makaron ze szpinakiem, tofu, pieczarkami i pomidorami (wegańska)
Makaron domowy (żytni) (wegańska)
Makaron smażony z tofucznicą na cebulce i parówce sojowej (wegańska)
Makaron ze szpinakiem (wegańska)
Naleśniki z mąki żytniej zapiekane ze szpinakiem (bez ograniczeń)
Sos kabaczkowo-pomidorowy z makaronem żytnim (wegańska)
Zapiekanka ze szpinaku i tofu (wegańska)
Pizza pszenno-żytnia razowa ze szpinakiem lub ananasem i kukurydzą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas