7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zielona soczewica z ryżem, papryką, kukurydza i fasolką szparagowąFoto nie mam, bo na foto wygląda mało apetycznie :) Tzn. nie robiłam zdjęć, ale myślę, że tak wyjdzie niepięknie, że nikomu się nie będzie chciało gotować :)
Średnia ocena:
[4.8
z 5 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [8]
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osóbok. 200 g zielonej soczewicy
2 torebki ryżu 4 łyżki masła/margaryny 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 2 cebule papryka: czerwona, zielona, żółta (po sztuce) fasolka szparagowa (ok. 100g, wzięłam mrożoną) puszka kukurydzy 150-200 ml bulionu warzywnego 2 łyżki płynnego miodu (opcjonalnie) sól pieprz Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Gulasz z fasolki szparagowej z papryką (lakto-wege)Zielona sałatka Bożeny Dykiel (z fasolki szparagowej) (wegańska) Ryż z soczewicą, papryka i groszkiem (wegańska) Curry pomidorowe z soczewicą lub fasolką szparagową (wegańska) Zielona papryka faszerowana tofu i ryżem (wegańska) Paella z bobem, fasolką szparagową i papryką (wegańska) Zielona lazania - z brokułem, fasolką szparagową, groszkiem i sosem pomidorowym (wegańska) Aromatyczna zielona soczewica (wegańska) Sałatka brokułowa z fasolką szparagową, papryką i warzywami konserwowymi (lakto-wege) Ryż zapiekany z marchewką, fasolką szparagową, pomidorami i parmezanem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
EwaH 2012-04-07 13:50:03.11