7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pasta słonecznikowa z ryżem i warzywamiSmakuje z różnymi rodzajami pieczywa, podpłomykami i oliwkami.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:szklanka pestek słonecznika
pół szklanki ugotowanego ryżu 2 łyżki pikantnej pasty chili (sambal oelek) pół cebuli pół pomidora ząbek czosnku łyżka soku z cytryny łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki wody łyżeczka kminku sól ziołowa Przygotowanie:Zagotowujemy szklankę wody i wsypujemy do niej pestki, gotujemy je 10 minutek, po czym miksujemy tak długo, aż otrzymamy gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki. Całość ponownie miksujemy. Gdy pasta wyda się zbyt gęsta, wlewamy do niej odrobinę wody, soku z cytryny i oliwy.
Nadesłał(a) ryfka,
dnia: 2009-07-04 11:30:48.006
Źródło/autor przepisu: gotowanie.onet.pl; "Stoliczku nakryj się ... czyli zaproszenie na ucztę tęczą smaków malowaną" Izabella Prajzler
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasta słonecznikowa (wegańska)Pasta słonecznikowa by Eduarda (wegańska) Kanapkowa pasta słonecznikowa z czosnkiem (wegańska) Pasta z soczewicy i warzyw (wegańska) pasta z jajkami i warzywami (bez ograniczeń) Ryż z warzywami po indyjsku (wegańska) Ryż z duszonymi warzywami (wegańska) Gołąbki z ryżem i warzywami (wegańska) Ryż z warzywami i pestkami (wegańska) Pasta lub dip słonecznikowy - przepis podstawowy i propozycje smaków (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |