7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta słonecznikowa z ryżem i warzywami

Smakuje z różnymi rodzajami pieczywa, podpłomykami i oliwkami.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

szklanka pestek słonecznika
pół szklanki ugotowanego ryżu
2 łyżki pikantnej pasty chili (sambal oelek)
pół cebuli
pół pomidora
ząbek czosnku
łyżka soku z cytryny
łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki wody
łyżeczka kminku
sól ziołowa

Przygotowanie:

Zagotowujemy szklankę wody i wsypujemy do niej pestki, gotujemy je 10 minutek, po czym miksujemy tak długo, aż otrzymamy gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki. Całość ponownie miksujemy. Gdy pasta wyda się zbyt gęsta, wlewamy do niej odrobinę wody, soku z cytryny i oliwy.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-07-04 11:30:48.006
Źródło/autor przepisu: gotowanie.onet.pl; "Stoliczku nakryj się ... czyli zaproszenie na ucztę tęczą smaków malowaną" Izabella Prajzler
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta słonecznikowa (wegańska)
Pasta słonecznikowa by Eduarda (wegańska)
Kanapkowa pasta słonecznikowa z czosnkiem (wegańska)
Pasta z soczewicy i warzyw (wegańska)
pasta z jajkami i warzywami (bez ograniczeń)
Ryż z warzywami po indyjsku (wegańska)
Ryż z duszonymi warzywami (wegańska)
Gołąbki z ryżem i warzywami (wegańska)
Ryż z warzywami i pestkami (wegańska)
Pasta lub dip słonecznikowy - przepis podstawowy i propozycje smaków (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas