7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób15 ml oliwy z oliwek do smażenia
1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mielonego kminu 1 łyżeczka mielonej kolendry 1/4 łyżeczki kurkumy 100 g grzybów portobello (grzyby o ogromnych kapeluszach, podobne do pieczarek, ale z ciemniejszą skórką i o wiele bardziej aromatyczne) 400 g ugotowanej czerwonej fasolki (może być z puszki) 2 łyżki świeżej kolendry, posiekanej 50 g ostrych paprykowych chipsów tortilla 75 g świeżego miąższu chleba tostowego 1 łyżeczka ostrego sosu paprykowego (chilli) sól pieprz mąka do oprószenia olej do smażenia Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Szybkie burgery (kotlety) z czerwonej fasoli ze szczypiorkiem (wegańska)Barszcz czerwony z wywarem z grzybów (wegańska) Różowe burgery (z fasoli i buraków) (wegańska) Barszcz wigilijny z wywarem z grzybów i czerwonym winem (wegańska) Sałatka z czerwonej fasoli (ovo-wege) Nadziewane portobello (wegańska) Wigilijny barszcz czerwony z wywarem z grzybów i chrzanem (na własnym zakwasie) (wegańska) Sałatka z czerwonej fasoli i sera (lakto-wege) Potrawka z jarmużu z fasolką czerwoną (wegańska) Sałatka z awokado i czerwonej fasolki (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
ses 2009-07-11 22:33:00.747