7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Placki (tortillas) amarantusowe

Te tradycyjne placki są zawijane z warzywami lub sałatą i podawane na gorąco. Placki te są także pieczone bez nadzienia jako chrupiący chleb, maca.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 filiżanka mąki z amarantusa
1 filiżanka mąki kukurydzianej
sól, 2 łyżki oleju, filiżanka wody

Przygotowanie:

Obie mąki wymieszać. Olej i ciepłą wodę dodawać powoli zagniatając ciasto.
Na posypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na cienkie okrągłe placki.
Piec na rozgrzanej patelni bez oleju na złoto-brązowy kolor.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wafel amarantusowy (lakto-wege)
Babka amarantusowa (bez ograniczeń)
Ciastka amarantusowe (bez ograniczeń)
Kluski amarantusowe (bez ograniczeń)
Drożdżowy chleb amarantusowy (lakto-wege)
Ciastka amarantusowe z wiśniami (bez ograniczeń)
Kuleczki bakaliowe-amarantusowe (wegańska & RAW)
Pasta amarantusowo-chrzanowa (lakto-wege)
Zupa amarantusowo-porowa (wegańska)
Snak amarantusowy z orzechami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas