7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rurki bolognese z cukinią

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

makaron rurki
1 kg pomidorów (lub 2 puszki obranych i pokrojonych)
4 ząbki czosnku
marchew
1/2 selera
cebula
mała cukinia
sól
pieprz
rozmaryn
tymianek
5 łyżek oleju do smażenia
ew. 4 łyżki startego żółtego sera do posypania

Przygotowanie:

Rurki ugotuj al dente i odcedź. Pomidory sparz, obierz ze skóry, pokrój na ćwiartki. Marchewkę, seler oraz cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Umyj i pokrój cukinię.

Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekany czosnek. Dodaj marchewkę, seler oraz cebulę, podsmaż razem. Włóż cukinię i pomidory, duś na małym ogniu ok. 15 min. Dopraw i wymieszaj z posiekanymi ziołami.

Na patelni połącz rurki z sosem, wymieszaj. Przełóż na talerze, posyp startym serem.

Wskazówki i uwagi:

Kaloryczność: 130 kcal/porcja.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-07-20 21:39:19.869
Źródło/autor przepisu: gotowanie.onet.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Bardzo dobre, robiłam już kilka razy i będę wracać do tego przepisu :)
sunflower_ren 2011-11-24 21:11:53.061

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron canelloni (rurki) z cukinią i granulatem sojowym (wegańska)
Rurki z kremem (wegańska)
Spaghetti a la bolognese z warzywami (lakto-wege)
Spaghetti bolognese z tempehem (wegańska)
Rurki (penne) z sosem z borowików (wegańska)
Spagetti "bolognese" (z granulatem sojowym) (wegańska)
Spaghetti "bolognese" (z granulatem sojowym) (wegańska)
Makaron rurki z kalafiorem [Maccheroni con cavolfiore] (wegańska)
Pomidorowe spaghetti bolognese z granulatem sojowym (lakto-wege)
Spaghetti bolognese z kaszą i kiszonym ogórkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas