7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:200g mąki z amarantusa
100g miodu 2 łyżki ciepłej wody 5 jaj plasterek cytryny 1/2l słodkiej śmietany marmolada Przygotowanie:Spód biszkoptowy:
Żółtko, miód, wodę i plasterek cytryny zmiksować. Dodać mąkę i ubite białko. Dokładnie wymieszać. Masę wlać do formy i piec przez ok. 30 minut w temperaturze około 180 stopni. Złocisto-żółty biszkopt ostudzić i przeciąć wzdłuż na dwie części. Nadzienie: 1/4l ubitej śmietany wymieszać z marmoladą i posmarować spodni biszkopt. Przyłożyć drugą połówką biszkoptu. Resztę śmietany wykorzystać do ozdobienia.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Biszkopty (ovo-wege)Marmolada z bananów (wegańska) Marmolada z cytrusów (wegańska) Ciastka piwne z marmoladą (lakto-wege) Sos owocowy z marmolady (bez ograniczeń) Krem na białkach z marmolady (do babeczek) (ovo-wege) Marmolada z owoców róży i pomidorów (wegańska) Wafel amarantusowy (lakto-wege) Babka amarantusowa (bez ograniczeń) Ciastka amarantusowe (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Czy można czymś zastąpić plasterek cytryny np. plasterkiem pomarańczy? :))
~Asia 2010-03-13 12:42:43.323