
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Marchew na ostro (kuchnia krymska)Potrawa charakterystyczna dla Krymu, choć podobno nie należy ani do kuchni ukraińskiej, ani rosyjskiej, ani tatarskiej. Stanowi smakowity, ostry dodatek do łagodniejszych potraw.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 kg marchwi
1/4 szklanki oleju sojowego 2 łyżki octu 5-7 ząbków czosnku sól cukier pieprz papryka kolendra mielona Przygotowanie:
Marchew zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Dodać 3 łyżki oleju sojowego oraz 2 łyżki octu. Pomieszać i zostawić na 2 godziny.
Następnie przyprawić, zalać wrzącym olejem i dodać rozdrobniony czosnek. Odstawić na dobę, by potrawa uzyskała właściwy aromat i smak. Wskazówki i uwagi:Przyznam się, że jeszcze tego sama nie robiłam.
Natomiast jadłam w krymskiej stołówce i było bardzo dobre.
Nadesłał(a) Zulejka,
dnia: 2009-07-26 17:55:49.337
Źródło/autor przepisu: "Krym. Półwysep rozmaitości" Artur Grossman, Wydawnictwo Bezdroża
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Wlasnie jadlam taka salatke, rewelacja. Kolezanka zamiast oleju sojowego dala 2 lyzki octu balsamicznego I 2 lyki cukru. Reszta skladnikow bez zmian. Polecam
~Asia 2014-08-23 21:54:09.336 ![]() admin 2013-10-28 13:24:06.532 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka "krymska" (wegańska & RAW)Marchew z jarzynami (lakto-wege) marchew glazurowana (bez ograniczeń) Marchew na ciepło (wegańska) Krupnik czarownicy (kuchnia 5-ciu przemian) (wegańska) Krymski tort wegański z kremem cytrynowym (wegańska) Marchew w sosie beszamelowym (bez ograniczeń) Marchew smażona z czosnkiem (wegańska) Marchew duszona z cebulą (wegańska) Marchew aromatyczna, gotowana z goździkami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Lupa 2021-09-03 18:37:20.271