7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Farsz - szpinak, tofu i pomidory suszonePomidory suszone to taki słonawy, bardziej konkretny akcent smakowy. Super się komponuje ze szpinakiem. Taki farsz jest świetny do naleśników, pierogów gotowanych i pieczonych (np. calzone), ale też do tarty, lazanii czy cannelloni (też makaron, takie grube rurki do nadziewania właśnie).
Średnia ocena:
[5.0
z 8 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [8]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:0,5 kg mrożonego szpinaku lub 2 pęczki świeżego
2-5 ząbków czosnku lub czosnek mielony (opcjonalnie) ok. 200 g tofu (ja użyłam naturalnego "Solidy") suszone pomidory w oliwie - kilka, powiedzmy 6-8 połówek 1/2 dużej gałki muszkatołowej (ok. 2,5 g = ok. 1/4 torebki gałki mielonej) szczypta imbiru (lub ciut więcej, jeśli jest nieco zwietrzały) sól pieprz pieprz ziołowy 1 łyżka oleju / oliwy z oliwek do smażenia ew. 2 łyżki mąki pszennej razowej Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Farsz - szpinak, tofu i czosnek (wegańska)Kanapki zawijane z suszonymi pomidorami i tofu (lakto-wege) Makaron z suszonymi pomidorami, tofu i rukolą (wegańska) Spaghetti Szpinak Pomidor (lakto-wege) Szpinak z groszkiem i tofu-fetą (wegańska) Szpinak z tofu w bułce tartej (wegańska) Szpinak z czosnkiem, ziemniakami i pomidorami (wegańska) Szpinak z oliwkami i szuszonymi pomidorami (wegańska) Cannelloni z farszem ze szpinaku i tofu (wegańska) Farsz naleśnikowy = szpinak, czosnek + sos sojowy i "chwasty" (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~tario 2015-12-07 10:07:26.074