7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Chrupiąca granola z wiórkami kokosowymi i innymi bakaliami

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [4]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

4 szkl. płatków owsianych
1/2 szkl. wiórków kokosowych
3/4 szkl. migdałów, orzechów, siemienia lnianego, ziarna sezamu
3/4 łyżeczki soli
3-4 łyżeczki miodu lub słodu
1/4 szkl. oleju
1/2 szkl. rodzynek
1 szkl. płatków kukurydzianych

Przygotowanie:

Połączyć pierwsze cztery składniki w jednej misce. Dodać miód połączony z olejem, całość dokładnie mieszając.

Położyć całość na blachę na wysokość 2 cm. Piec w piekarniku w temp. 180°C przez 20 min. od czasu do czasu mieszając, po czym zmniejszyć temperaturę do 130-140°C i piec przez następne 40-60 min.

Na końcu dodać rodzynki i płatki kukurydziane. Dobrze wymieszać.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Wegetariańska książka kucharska (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Na szczęście miód można, zgodnie z przepisem, zastąpić słodem. Przepis jest jak najbardziej wegański.
patrycccja 2010-08-30 10:03:51.247

Miód nie jest składnikiem wegańskim. Przepis powinien być oznaczony jako dieta wegańska plus miód
~Olga 2010-08-28 00:12:24.487

Nie zachwyciło mnie. Pierwszy raz robiłam, może trochę za mocno spiekłam? Strasznie długo trzeba piec według tego przepisu. Mieszałam/przewracałam setki razy, zmniejszałam temperaturę coraz bardziej (mam piekarnik z termoobiegiem), ale i tak się trochę spiekło. Przez to w smaku nie jest tak słodkie, chwilami nawet gorzkawe. Dobre, ale spodziewałam się czegoś lepszego. Prawdopodobnie to moja wina. Popróbuję jeszcze, kiedyś może dojdę do perfekcji ;)
Srebrna 2008-08-16 20:40:17.162

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Buraczki z gorczycą i wiórkami kokosowymi (wegańska)
Kuskus z wiórkami kokosowymi i rodzynkami (wegańska)
Marchewka z wiórkami kokosowymi (wok) (wegańska)
Apetyczne szparagi z olejem kokosowym i wiórkami kokosowymi (wegańska)
Zupa bananowa z brzoskwinią lub mango i wiórkami kokosowymi (lakto-wege)
Sernik śmietankowy z bezą i wiórkami kokosowymi (bez ograniczeń)
Placuszki z batatów (słodkich ziemniaków) z wiórkami kokosowymi (wegańska)
Płatki ryżowe z wiórkami kokosowymi, rodzynkami i orzechami (wegańska)
Jabłecznik z wiórkami kokosowymi, na razowym spodzie (wegańska)
Farsz/ pasta cebulowa z tofu z wiórkami kokosowymi (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas