7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Agliata - średniowieczny sos czosnkowy z imbirem i cynamonemJako że czosnek wymaga upieczenia w piekarniku, dobrze jest zaplanować wszystko tak, by można go było przygotować przy okazji pieczenia innej potrawy.
Średnia ocena:
[4.5
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:20 ząbków czosnku
2 czubate łyżki miękiszu czerstwego chleba 250 ml bulionu 1/4 łyżeczki imbiru 1/4 łyżeczki cynamonu szczypta goździków sól Przygotowanie:18 ząbków czosnku pieczemy przez 30 minut w folii aluminiowej w piekarniku nagrzanym do 200°C. Chleb namaczamy w małej ilości bulionu.
Obieramy ząbki pieczonego i surowego czosnku. Wszystko ucieramy, dodając powoli resztę bulionu i przyprawy, aż powstanie jednolita, aksamitna masa. Solimy, stawiamy na ogniu, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez parę minut. Podajemy na gorąco.
Nadesłał(a) ~pat,
dnia: 2009-08-09 13:26:57.854
Źródło/autor przepisu: Kuchnia, przepisy ze średniowiecznych weneckich i toskańskich książek przygotowała Tessa Capponi-Borawska
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Fasola z ryżem w sosie pomidorowym z czosnkiem, imbirem i cynamonem (wegańska)Kawa zbożowa z kardamonem, cynamonem i imbirem (wegańska) Zupa z dalu (grochu) i warzyw z cynamonem, kurkumą, kminkiem i imbirem (wegańska) Marchew z porem i imbirem (sos) (wegańska) Sos czereśniowy ze szczyptą imbiru (wegańska) Sos włoski (czosnkowy) (wegańska) Sałatka z sosem czosnkowym (bez ograniczeń) Sos czosnkowy (z nerkowców) (wegańska) Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska) Wegański sos czosnkowy (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
U mnie posłużył jako polewa do parowanych warzyw: kalafiora, brokuła i marchewki.
ryfka 2010-03-12 19:51:41.589