
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 szkl. soi
1/2 szkl. wiórków kokosowych lub kilka kropli wanilii 1/3 łyżeczki soli 3 łyżeczki miodu lub słodu lub ew. cukru Przygotowanie:
Soję zalać wodą i pozostawić na noc.
Rano wylać wodę i przepłukać soję pod bieżącą wodą. Następnie dodać 3 szkl. wody na 1 szkl. napęczniałych ziaren i miksować w blenderze do uzyskania konsystencji śmietany. Otrzymaną miksturę przecedzić przez lnianą ściereczkę. Masę pozostałą na ściereczce ponownie zblendować z 1 szkl. wody i ponownie przecedzić. Otrzymane mleko gotować przez 15 min. dodając 1/3 łyżeczki soli, 1/2 szkl. wiórków kokosowych lub kilka kropli wanilii do smaku. Posłodzić miodem dopiero po odstawieniu z ognia, najlepiej tuż przed spożyciem. Wskazówki i uwagi:Mleko sojowe można przechowywać w lodówce przez okres ok. 5 dni.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Wegetariańska książka kucharska (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Mleko lub śmietanka kokosowa ze świeżego kokosa (wegańska)Mleko sojowe (wegańska) Mleko sojowe i tofu (wegańska) Pasta fasolowo-sojowa o smaku czosnkowym (wegańska) Mleko sojowe bez soli i cukru (wegańska) Mleko sojowe, tofu, okara i serwatka (wegańska) Mleko sojowe czekoladowo-bananowe (napój) lub lody (wegańska) Deser: mleko sojowe z bananem i amrantusem (wegańska) Kawa z cynamonem/wanilią (wegańska) Ryż bananowy z cynamonem i wanilią (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |