7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
De la insaleggiata di cipolle - średniowieczna sałatka z cebul pieczonych na ruszcie
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 5 osób80 dag cebul średniej wielkości
sól pieprz 1/2 łyżeczki "słodkiej" mieszanki przypraw (imbir, cynamon, pokruszony liść laurowy, goździki) 2 łyżki oliwy extra vergine 2 łyżki octu winnego Przygotowanie:Cebule w łupinach zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy na godzinę do piekarnika nagrzanego do temp. 250°C.
Wyjmujemy, zdejmujemy folię i odstawiamy cebule, aby lekko ostygły. Zdejmujemy skórkę, która powinna być mocno upieczona i skarmelizowana, kroimy cebule w cienkie paski. Wkładamy do salaterki, dodajemy sól i pieprz oraz mieszankę przypraw i mieszamy. Polewamy oliwą i octem, mieszamy i podajemy. Cebula czasem jest bardziej słodkawa, a czasem mniej, więc ilość octu w przepisie jest orientacyjna - można go dodać więcej lub mniej.
Nadesłał(a) ~pat,
dnia: 2009-08-09 13:29:19.661
Źródło/autor przepisu: Kuchnia, przepisy ze średniowiecznych weneckich i toskańskich książek przygotowała Tessa Capponi-Borawska
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pieczone ziemniaki z marchewką i cebulą (wegańska)Pasztet z cebuli (bez pieczenia) (wegańska) Ziemniaki pieczone z tymiankiem, czosnkiem i cebulą (wegańska) Jarzynka z pieczonych bakłażanów z duszoną cebulą i bazylią (wegańska) Pieczone buraki z papryką i cebulą - do słoików (wegańska) Fasola po serbsku - pieczona z cebulą i papryką (wegańska) Sałatka z awokado z jabłkiem i cebulą (ovo-wege) Kartoffelsalat - sałatka ziemniaczana z cebulą (wegańska) Sałatka z kiwi, cebuli i rodzynek (wegańska) Sałatka z ziemniaków z cebulą i cząbrem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |