7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:główka sałaty lodowej
kawałek kalarepki małe jabłko 1-2 łyżki soku z cytryny 1/2 pęczka melisy winegret: 4 łyżki oliwy łyżka białego octu winnego lub balsamicznego sól pieprz ew. cukier Przygotowanie:Kalarepę i jabłko obrać, pokroić w małą kostkę jednakowej wielkości. Kalarepkę przelać na sicie wrzątkiem i osączyć. Jabłko skropić sokiem z cytryny.
Melisę opłukać i osuszyć. Listki poodrywać i pokroić w nieduże paski. Oliwę, ocet i przyprawy wymieszać. Dodać melisę i po łyżce jabłek oraz kalarepy. Wymieszać i odstawić na kilka minut. Liście sałaty opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Razem z pozostałymi kosteczkami jabłka i kalarepki włożyć do salaterki i delikatnie wymieszać z sosem.
Nadesłał(a) ~wen,
dnia: 2009-08-13 18:45:55.816
Źródło/autor przepisu: z netu, nie pamiętam dokładnie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałata lodowa z melonem (wegańska)Surówka z sałaty z kalarepką i szczypiorkiem (wegańska & RAW) Sałata lodowa w białym sosie z serka topionego (lakto-wege) Przedwiośnie II czyli sałata lodowa z groszkiem i oliwkami (wegańska & RAW) Krótko kiszona (małosolna) sałata lodowa (wegańska & RAW) Sycylijska sałatka z ziemniaków, marchewki i sałaty lodowej (wegańska) Przepyszna surówka z sałaty lodowej i pomidorów z winegretem (wegańska & RAW) Surówka - sałata lodowa z awokado, pomidorem i winegretem (wegańska & RAW) Sałatka patentowa z sałaty lodowej z warzywami konserwowymi, fasolką i papryką (lakto-wege) Przedwiośnie czyli sałata lodowa z groszkiem i kiełkami sojowymi (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |