7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Risotto wegetariańskie po toskańskuJest to przepis Roberta Makłowicza odrobinę przeze mnie zmodyfikowany.
Średnia ocena:
[4.0
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [6]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób500g ryżu arborio (lub innego białego)
mała puszka fasolki borlotti (lub zwykłej białej) 2 ząbki czosnku 1 cebula rozmaryn 100g pasty pomidorowej sól pieprz 2-3 łyżki oliwy do smażenia opcjonalnie: 100g parmezanu, 3-4 krople oliwy truflowej mała kapusta pekińska do podania Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Cukinie duszone po toskańsku (z pomidorami) (lakto-wege)Risotto szczypiorkowe (wegańska) Wegetariański gulasz (lakto-wege) Kotlety wegetariańskie (bez ograniczeń) Wegetariański grill (lakto-wege) Wegetariański “smalec” (wegańska) Wegetariańskie chili (wegańska) Smalec wegetariański (wegańska) Risotto z szafranem i czosnkiem (lakto-wege) Risotto fasolkowe po studencku (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Zrobiłam. Rozmaryn to chyba nie moja, ani nie męża, ani nie dziecka przyprawa, bo już trzeci raz się okazuje, że dania z rozmarynem nikt nie chce jeść. W wersji z przepisu dla nas niezjadliwe. Sytuację uratowaly odrobinę kurkuma,carry i pieprz ziołowy... Nadal jednak jest słabo. Zaryzykuję chyba jeszcze sos sojowy i czerwoną paprykę...
Kociabanda 2016-03-07 15:57:59.915