7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Dżem sierpniowy jabłkowo-mirabelkowy z imbirem

Jabłka, mirabelki, jeżyny i maliny plus pikantny imbir.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

jabłka - 1 kg
mirabelki bez pestek - trochę mniej niż 1 kg
trochę jeżyn i malin, tak żeby było w sumie 2 kg owoców
korzeń imbiru
2 żelfiksy
cukier - ilość wg instrukcji na żelfiksie

Przygotowanie:

Owoce wymieszać z żelfiksem i gotować, cały czas mieszając. Kiedy się zagotują, dodać cukru. Obrany i utarty imbir dodawać po trochu i najlepiej jednocześnie próbować, tak żeby nie przesadzić z ilością. Gotować parę minut. Przelać do słoiczków.

Wskazówki i uwagi:

Mieszać, żeby się nie przypaliło!!! Nie podaję dokładnie, ile trzeba imbiru, bo najlepiej ocenić to samemu.
Nadesłał(a) Cuksa, dnia: 2009-08-25 23:29:03.674
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

za rok wypróbuje
Wanieczek 2011-09-09 20:23:25.179

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Dżem mirabelkowy (wegańska)
Galaretka mirabelkowa z imbirem (wegańska)
Dżem dyniowo-jabłkowy (wegańska)
Dżem żurawinowo-jabłkowy (wegańska)
Dżem morelowo-jabłkowy (wegańska)
Dżem cytrynowo-waniliowy z imbirem (na zimę) (wegańska)
Orzeźwiający napój jabłkowy z kardamonem i imbirem (wegańska)
Sierpniowa zapiekanka ziemniaczana (bez ograniczeń)
Idealny dżem malinowy (wegańska)
Dżem wiśniowy niskosłodzony (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas