7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Muszle makaronowe faszerowane oscypkiem i porem

Efektowne i pyszne.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

muszle makaronowe ok. 20 sztuk
płatki migdałów
pory (2 sztuki)
oscypki (2 małe - u mnie jeden ciemny, jeden jasny)
sól
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w dużej ilości wody z dodatkiem soli i oliwy.
Płatki migdałów prażymy na suchej patelni.
Pory kroimy na cienkie plastry i smażymy na oliwie.
Oscypki drobno siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy i nadziewamy nimi muszle, zapiekamy w piekarniku.

Wskazówki i uwagi:

Muszle można zapiekać z sosem beszamelowym lub pomidorowym.
Nadesłał(a) ewa_z_drzewa, dnia: 2009-08-27 20:27:33.505
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Muszle makaronowe faszerowane serem ricotta z pieczarkami lub shiitake (bez ograniczeń)
Zapiekanka makaronowa z groszkiem i porem (lakto-wege)
Bułki faszerowane porem z kurkami (wegańska)
por w sałatce (lakto-wege)
Brokuł z porem (wegańska)
Sos z porów (wegańska)
Włoska sałatka makaronowa (lakto-wege)
Makaronowo-szpinakowa zasmażanka (lakto-wege)
Makaronowa sałatka z ciecierzycą (wegańska)
Sałatka makaronowa z ogórkami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas