7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Gomasio z dodatkiem oleju lub bezGomasio z olejem najlepiej smakuje podawane jako sos do kaszy lub na kanapce z masłem.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 łyżki nasion lnu lub sezamu
2 łyżki oleju sól Przygotowanie:Z OLEJEM: Na suchej, przykrytej patelni smażyć siemię lniane do momentu, aż zmniejszy się intensywność strzelania nasion. Dodać olej i sól do smaku.
BEZ OLEJU: Gomasio może być również używane zamiast soli - należy wówczas przyrządzić je bez dodatku oleju i zmielić.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Wegetariańska książka kucharska (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
gomasio swietna rzecz,tyle ze ja jeszcze po tym całym prażeniu, siemienia czy sezamu, mielę to w zwyczajnym młynku do kawy,wtedy uwalnia sie zapach i aromat i takie cieplutkie na kanapeczkę,np.razowiec.polecam:)mmmm
~kot-psot 2004-10-18 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Hummus z dodatkiem oleju lnianego (wegańska)Tahini tradycyjne lub białe - domowe, najlepsze, bez goryczki, bez niepotrzebnych dodatków (wegańska) Masło orzechowe - domowe, prawdziwe, najlepsze, bez niepotrzebnych dodatków (wegańska) Polskie gomasio (z siemienia lnianego) (wegańska) Seler w oleju korzennym (wegańska) Feta w czosnkowo-tymiankowym oleju (lakto-wege) Wegańskie "szproty" wędzone w oleju (wegańska) Gomasio tradycyjne (sezamowa posypka, tzw. sól sezamowa) (wegańska) Kasza gryczana z olejem lnianym i słonecznikiem (wegańska) Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i olejem orzechowym (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
REWELACJA!!!!
Smacznego Maciej
~mabat@o2.pl 2006-11-28 00:00:00.0