7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
CaponataKuchnia sycylijska. Mieszane duszone warzywa, doprawione na słodko-kwaśno, podawane na zimno jako przystawka bądź dodatek do dań nieco treściwszych.
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób2 bakłażany
2 papryki 2 cebule 3 łodygi selera naciowego 2 pomidory 2 łyżka kaparów 4 łyżki czarnych oliwek bez pestek 1 łyżka rodzynek 2 ząbki czosnku oliwa do smażenia sól pieprz cukier ocet winny Przygotowanie:
|
Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
pyyyycha, najbardziej zaskakuje wyrazistość smaku przy tak minimalnej ilości przypraw :) ponieważ za późno zorientowałam się, że nie mam pomidorów, użyłam 2 łyżek koncentratu i wyszło super. jeśli macie czas, polecam pokrojonego w kostkę bakłażana oprószyć solą, wymieszać i odsączyć na durszlaku ok. godzinę, wydobędziemy z niego wówczas cały smak, a gorzkiego się pozbędziemy :)
hugable 2012-04-03 18:03:42.46