7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Czerwony sos z jarzynami i ziarnami (do makaronu)Nadaje się do małych makaronów, np. penne czy świderki, jak i do spaghetti. Myślę, że dobrze smakowałby też z ryżem.
Średnia ocena:
[5.0
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [6]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób1/2 puszki ciecierzycy lub ta sama ilość ugotowanej
1/2 puszki kukurydzy 1 puszka pomidorów w zalewie 100 g pieczarek cebula suszone pomidory papryczka chilli (u mnie suszona) 3 ząbki czosnku kawałek korzenia imbiru parę łyżek sosu sojowego zioła prowansalskie szczypta curry szczypta kuminu pieprz ziołowy biały pieprz sól oliwka z oliwek łyżeczka oleju z pestek dyni (opcjonalnie) łyżeczka oleju sezamowego ziarna: słonecznik, dynia, sezam, siemię lniane Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Jarzyny zapiekane z makaronem (bez ograniczeń)Czerwony makaron z groszkiem i kukurydzą (wegańska) Marchew z jarzynami (lakto-wege) Bób z jarzynami (wegańska) Makaron z sosem serowym (lakto-wege) Makaron z sosem serowym 1 (lakto-wege) Makaron z sosem orzechowym (lakto-wege) Sos z makaronem Natalii (wegańska) Sos a la serowy do makaronu (wegańska) Zupa warzywno-pomidorowa z czerwoną soczewicą i makaronem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
ryfka 2013-12-11 12:15:57.182