
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:ziarno słonecznika, np. 100g
cebula olej do smażenia sól pieprz ziołowy zioła prowansalskie 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka chrzanu sok z 1/2 cytryny ew. bułka tarta do zagęszczenia Przygotowanie:
Ziarno słonecznika namoczyć w wodzie przez kilka godzin (albo we wrzątku kilka minut).
Odsączyć, zmiksować w blenderze z przegotowaną wodą. Dodać uduszoną na oleju cebulkę (lub surową drobno pokrojoną, a odrobiny oleju tak czy siak nie zaszkodzi dodać). Zmiksować razem do konsystencji gęstej śmietany. Przelać do garnka, dodać sól, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, wyciśnięty ząbek czosnku, 1 łyżeczkę chrzanu, sok z połowy cytryny. Gotować przez kilka minut mieszając. Dodać bułkę tartą do konsystencji pasty.
Nadesłał(a) ~w.d.,
dnia: 2009-09-14 10:36:24.618
Źródło/autor przepisu: na podstawie wege.dzieciak.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasta brokułowa ze słonecznikiem (wegańska)Pasta z prażonego słonecznika (wegańska) Pomidorowa pasta do kanapek ze słonecznika (wegańska) Czosnkowa pasta ze słonecznika i ryżu (wegańska) Pasta z groszku konserwowego i słonecznika (wegańska) Pasta z groszku mrożonego a'la hummus (wegańska) Pasta z cebuli, kiełków słonecznika i pokrzywy (wegańska) Pasta marchewkowa lub brokułowa ze słonecznika na oko (wegańska) Pasta sojowa z dodatkiem marchewki, słonecznika i siemienia (wegańska) Pasta do chleba z soczewicy, słonecznika i sezamu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Zanetak 2011-05-20 18:31:27.4