7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 większy seler
3/4 szklanki pestek z dyni 2 większe cebule olej do smażenia sól Przygotowanie:Selera ugotować w całości, wystudzić. Dynię zalać gorącą wodą na kilka godzin (można zostawić do następnego dnia). Cebulę zeszklić, dodać odsączoną dynię i razem z selerem przekręcić przez maszynkę lub zmiksować. Doprawić solą. Zapiekać w piecyku przez 20 min.
Wskazówki i uwagi:Ja zapiekałam w szklanym naczyniu, więc wybieraliśmy zawartość nożem lub widelcem, ale całość była zwarta. Można pewnie zagęścić tartym chlebem. Nie próbowałam kroić ich na plasterki (staram się nie piec w blaszce, bo cebula reaguje z metalem).
Nadesłał(a) ~w.d.,
dnia: 2009-10-04 21:30:35.325
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Robiłem już kilka razy.Selera nie rozgotowuję,zostawiam go na pół twardego a jeśli wyjdzie z niego woda,to następnie dodaję bułki tartej.
Sól,pieprze ziołowy zalecam zamiast czarnego.Pestki dyni można zblendować razem z selerem i jest okey. Prosty przepis a jaki smak :) Pan Ładny 2013-12-11 21:16:28.039 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasztet z pestkami dyni (wegańska)Pasztet porowo-bobowy z makiem i pestkami dyni (wegańska) Pasztet z pestek dyni z cebulą i papryką (wegańska) Pasztet z pestek dyni z curry i czosnkiem (wegańska) Pasztet z dyni i soczewicy (wegańska) Pasta z pestek dyni i cebuli (wegańska) Prosty pasztet z selera i marchewki (ovo-wege) Zielone muesli - z jogurtem, kiwi i pestkami dyni (lakto-wege) Pożywna sałatka z kaszą gryczaną i pestkami dyni (wegańska) Zupa-krem z dyni ze szczypiorkiem i pestkami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~megi_grabo 2014-02-23 23:34:14.175