7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 niewielkiej dyni
niewielki kawałek selera ok. 1 szkl. płatków jęczmiennych sos sojowy pieprz ziołowy 2 duże ząbki czosnku mąka żytnia (do panierki) olej do smażenia Przygotowanie:Dynię i selera zetrzeć na najdrobniejszych oczkach tarki, dodać płatki, sos sojowy i pieprz oraz wyciśnięty czosnek. Masa powinna być lekko wilgotna. Odstawić na kilkanaście minut.
Mokrymi dłońmi formować kulki, układać je na talerzu, potem kolejno panierować w mące formując kotleciki i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Nadesłał(a) ~w.d.,
dnia: 2009-10-17 23:04:20.411
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kotlety z kaszy jęczmiennej (ovo-wege)Kotlety z kaszy jęczmiennej i ziemniaków (wegańska) Kotlety z grzybów suszonych i kaszy jęczmiennej lub gryczanej (ovo-wege) Kotlety z soczewicy, pieczarek i kaszy jęczmiennej (wegańska) Kotlety z kaszy gryczanej lub jęczmiennej z grzybami suszonymi (wegańska) Kotlety z kaszy jęczmiennej z żółtym serem i czosnkiem (bez ograniczeń) Szybkie placuszki z dyni i płatków zbożowych (wegańska) Kotlety pieczarkowe z płatkami owsianymi (ovo-wege) Panierowane kotlety z płatków owsianych (ovo-wege) Kotlety z płatków owsianych i selera (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Kam 2010-06-22 18:27:50.58