7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasztet z kaszy gryczanej i fasoli adzuki

Puszczyk: "Jedliśmy go na ciepło jako dodatek do obiadku zamiast kotlecików i na zimno kroiłam go w plasterki na chleb. Zależnie od fantazji."



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

szklanka fasoli adzuki
szklanka kaszy gryczanej niepalonej
pół dużego pora
pół szklanki błyskawicznych płatków owsianych
majeranek
sól
suszona natka pietruszki (lub świeża)
olej do wysmarowania formy

Przygotowanie:

Ugotować szklankę fasoli adzuki (np. w szybkowarze), odcedzić, potem szklankę kaszy gryczanej niepalonej w dwóch szklankach wody do odparowania. Podsmażyć pół dużego pora.

Wymieszać, ubić tłuczkiem do ziemniaków. Dodać pół szklanki błyskawicznych płatków owsianych. Doprawić majerankiem, solą i suszoną natką pietruszki.

"Buch" do pieca na wysmarowaną olejem okrągłą tortownicę (fajnie się je takie pasztetowe ciasto). Piec ok. 15 minut w 180 st.
Nadesłał(a) ~w.d., dnia: 2009-10-17 23:08:03.213
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, puszczyk
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasztet z kaszy gryczanej i fasoli (wegańska)
Pasztet z pieczarek, kaszy gryczanej i sezamu (wegańska)
Fasolka adzuki z warzywami (wegańska)
Pasztet z fasoli, kaszy i włoszczyzny z dodatkiem drożdży (ovo-wege)
Pasta z kaszy gryczanej i majonezu (ovo-wege)
Kotlety z kaszy gryczanej i ziemniaków (wegańska)
Zapiekanka z kaszy gryczanej i twarogu (lakto-wege)
Pasztet z fasoli z orzechami (wegańska)
Pasztet z fasoli jasiek (ovo-wege)
Pasztet z grochu, pieczarek, ryżu i kaszy jaglanej (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas