
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Śmietana kokosowo-ryżowaSuper do ciast, smakuje jak rafaello.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 szklanki ugotowanego białego ryżu
15 łyżek wiórków kokosowych (ok 15 dag) 3 łyżki oleju 1 szklanka wody 1-2 łyżki cukru (zależy jak słodkie chcemy) Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucić do pojemnika i zblenderować (zmiksować). Jeżeli jest za mało słodkie, dorzucamy więcej cukru, jeśli natomiast za mało kokosowe w smaku, to dajemy więcej wiórków.
Smacznego:) Wskazówki i uwagi:Trzeba pamiętać żeby do wody, gdzie będzie się gotował ryż, nie wrzucać soli, bo wychodzi coś słono-słodkiego, więc masakra nie do zjedzenia:). Trzymać w lodówce.
![]() Źródło/autor przepisu: "700 przepisów kuchni wegańskiej"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
smietana to nie jest bo wiorki sie nie zblenduja ale smaczna maz wychodzi
MMM 2014-01-26 18:21:35.09 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ciasto ryżowe ze śmietaną (bez ograniczeń)Bita śmietana kokosowa (z mleka kokosowego) (wegańska) Płatki ryżowe na mleku kokosowym (wegańska) Mus czekoladowy z bitą śmietaną kokosową (wegańska) Sowy - ciasto ze śmietaną kokosową i owocami (wegańska) Wegański tort z owocami i bitą śmietaną kokosową (wegańska) Płatki ryżowe z wiórkami kokosowymi, rodzynkami i orzechami (wegańska) Naleśnik/placek ryżowo-cebulowy z sosem kokosowym (wegańska) Makaron ryżowy z warzywami w sosie na mleku migdałowym i oleju kokosowym (wegańska) Chrzan w śmietanie (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
hebiichigo 2014-04-09 12:09:33.241