7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Racuchy z mąki orkiszowej i brązowego cukruKiedy mam więcej czasu i ochotę na coś słodkiego, chętnie przygotowuję właśnie takie racuchy.
Średnia ocena:
[4.5
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [6]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 10 osóbzaczyn:
20 g drożdży łyżeczka cukru brązowego (nierafinowany trzcinowy) - możemy zastąpić cukrem białym odrobina wody odrobina mąki pszennej ciasto: 1 szklanka mąki orkiszowej + 1 szklanka mąki pszennej LUB 2 szklanki pszennej 1/3 szklanki cukru brązowego lub białego 1 i 1/3 szklanki ciepłej wody ew. jabłka lub brzoskwinie ew. 3 jajka olej lub masło roślinne do smażenia ew. cukier puder lub syrop klonowy do polania Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Naleśniki razowe z mąki orkiszowej (wegańska)Dynia masłowa pieczona z brązowym cukrem (wegańska) Piernik z mąki orkiszowej z plasterkami jabłka (wegańska) Drożdżowe bułeczki z suszonymi owocami (z mąki orkiszowej lub kamut) (wegańska) Racuchy (ovo-wege) Brązowy makaron z brązowymi dodatkami (wegańska) Śródziemnomorskie racuchy (wegańska) Kartoflane racuchy (ovo-wege) Marchewkowe racuchy (bez ograniczeń) Racuchy na śniadanie (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Kolejna odsłona racuchów w nowej opcji. U mnie były z jednym jajkiem, wodą oraz cynamonem. Wszystko polane syropem klonowym. Bardzo smaczne.
Spróbuję jeszcze zrobić z tartą dynią. Wierzę, że będą wyśmienite.
Vanja86 2011-11-20 17:50:34.695