
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Jogurt domowy, naturalny lub owocowyDomowy sposób na rozmnożenie jogurtu.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:1 litr mleka
50 ml jogurtu z żywymi kulturami bakterii dowolne owoce z wyjątkiem kiwi (opcjonalnie) Przygotowanie:
Po zagotowaniu schładzamy mleko do temperatury ok. 40°C. Dodajemy jogurt i zostawiamy na 12 godzin w termosie lub w ciepłym miejscu (np. w pobliżu kaloryfera).
Po upłynięciu tego czasu odlewamy trochę serwatki (w zależności od tego, jaki gęsty chcemy mieć jogurt), dodajemy zmiksowane owoce i studzimy w lodówce. Wskazówki i uwagi:Gotowy jogurt trzymamy w lodówce.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Wegetariańska książka kucharska (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Domowy jogurt (lakto-wege)Jogurt domowy (dali) (lakto-wege) Niesamowity naturalny jogurt z mleka sojowego i okruszka tempehu (wegańska) Mrożony "jogurt" z tofu (bananowy lub inny owocowy) (wegańska) Jogurt 1 (lakto-wege) Jogurt 3 (lakto-wege) Jogurt 2 (lakto-wege) Mleko owsiane naturalne (wegańska) Jogurt po bośniacku (lakto-wege) Cynamonowy jogurt (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Misia 2012-02-25 17:53:29.293