7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Tofucznica z wędliną sojową i cebulą

Średnia ocena: [5.0 z 6 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [13]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

kostka tofu
mała cebula lub szczypiorek
wędlina sojowa o smaku salami
kurkuma
czarna sól
olej lub oliwa do smażenia

Przygotowanie:

1. Rozdrabniamy tofu widelcem i mieszamy z drobno pokrojoną cebulką.
2. Dodajemy kawałeczki wędliny sojowej, kurkumę dla koloru i czarną sól, która ma smak i zapach jak jajko.
3. Całość dobrze mieszamy.
4. Smażymy tofucznicę na oleju.
Nadesłał(a) Betty, dnia: 2009-10-19 10:19:25.467
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Nowe komentarze:

Ciekawy przepis. Nie lubię "wędlin" sojowych i zastąpię większą ilością warzyw. Tofu rządzi!
babzla 2012-04-20 20:40:00.754

ja uwielbiam z pomidorkiem :)
agnmid 2012-04-19 20:12:51.394

pyszna :) moja wersja to cebula szczypior pieczarki sojowa parówka:)
agapotrykus 2012-03-19 19:18:10.479

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tofucznica z ciecierzycą, cebulą i pomidorem (wegańska)
Tofucznica - tofu a'la jajecznica z cebulą i pomidorem (wegańska)
Żółta sałatka z ananasem, serem, jajkiem i wędliną sojową (bez ograniczeń)
Makaron smażony z tofucznicą na cebulce i parówce sojowej (wegańska)
"Jajecznica" sojowa z cebulą (wegańska)
Cebula smażona z kotletami sojowymi (wegańska)
Pasztet sojowy z cebulą i majerankiem (wegańska)
Sałatka ryżowa ze smażoną cebulą i sosem sojowym (bez ograniczeń)
Pomidorowa tofucznica (wegańska)
Cebule faszerowane granulatem sojowym z grzybami, na pomidorowym dywaniku (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas