7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sajgonki z nadzieniem ryżowo-pieczarkowo-warzywnymSajgonki to potrawa kuchni wietnamskiej, gdzie nazywają ją "nem". Sajgonki są proste w wykonaniu, choć dosyć pracochłonne. Ale warto!
Średnia ocena:
[5.0
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [7]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 2 osób10 arkuszy papieru ryżowego
szklanka surowego białego ryżu (np. długoziarnistego) 4 średniej wielkości pieczarki cebula 1 marchewka pół puszki kukurydzy mała puszka zielonego groszku sól płaska łyżeczka curry sos sojowy kawałek korzenia imbiru ząbek czosnku mieszanka ziół (np. zioła prowansalskie) pieprz olej do smażenia do tego np. dip chrzanowy: 4 łyżeczki sosu chrzanowego [*] lub chrzan wymieszany majonezem (może być roślinny) 1 łyżeczka musztardy opcjonalnie: odrobina wasabi (chrzan japoński - uwaga, bardzo ostry) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Chłodnik ryżowo-warzywny (wegańska)Pieczone sajgonki z makaronem ryżowym i podsmażonymi warzywami (wegańska) Sałatka ryżowo-pieczarkowo-czosnkowa (bez ograniczeń) Zapiekanka ryżowo–warzywna (z włoszczyzną) (bez ograniczeń) Sałatka ryżowo-warzywna z orzechami (wegańska) Kluchy ryżowe z nadzieniem groszkowym (gotowane) (wegańska) Pieczone pierogi z nadzieniem ryżowo-grzybowym (bez ograniczeń) Omlet grzybowy (pieczarkowy) z sosem warzywnym (ovo-wege) Zupa pieczarkowa zagęszczana bułką i mąką ryżową (lakto-wege) Ryżowo-pieczarkowa wariacja na soczewicę na sypko (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
tiny 2012-12-10 13:58:23.162