7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Lokro de papa - brazylijska zupa ziemniaczana z awokado



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ziemniaki
wywar z warzyw
żółta i czerwona cebula
awokado
pomidory
olej do smażenia
sól
pieprz
ew. sproszkowane chili

Przygotowanie:

Część ziemniaków pokrojonych w kostkę zalać wywarem warzywnym. Dusić z cebulką (wcześniej zeszkloną na oleju) aż się rozpadną. Następnie dodać resztę ziemniaków, sól i pieprz.

Nalać na talerz, posypać czerwoną cebulą pokrojoną w piórka,
położyć paski awokado i posypać pokrojonym w drobną kostkę pomidorem. Potrawę można wzbogacić szczyptą sproszkowanej chili.
Nadesłał(a) ~Patatos:), dnia: 2009-11-10 10:42:56.302
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Puree ziemniaczane z awokado (wegańska)
Zupa ziemniaczana (lakto-wege)
Zupa z awokado z ziemniakami (wegańska)
Zupa szczawiowa z awokado (wegańska)
Sałatka ziemniaczana z selerem naciowym w sosie z awokado (wegańska)
Zupa ziemniaczana po parysku (lakto-wege)
Afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska)
Zupa porowo-ziemniaczana (wegańska)
Zupa ziemniaczana z paryką (wegańska)
Zupa ziemniaczana z porami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas