7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kotlety pożarskie w wersji wege (z gotowanego zboża i kapusty)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

zboże - np. pszenica (ziarna)
cebula
czosnek
sól
inne przyprawy, np. pieprz i pieprz ziołowy (w oryginale jest tylko sól i pieprz właśnie)
kapusta (np. pekinka, może być inna)
olej do smażenia

Przygotowanie:

Moja wersja to ugotowane, zmielone zboże z podsmażoną cebulą i czosnkiem z przyprawami plus pokrojona drobno kapusta (dzisiaj była pekinka), surowa. Wszystko dobrze mieszamy. Formułujemy dość duże kotlety, nie spłaszczamy (mają być takie jajkowate, walcowate; chociaż jeśli ktoś woli to mogą być płaskie). Smażymy ;-)

Wskazówki i uwagi:

Do masy można też dodać pokrojone i przesmażone pieczarki albo posiekaną zieleninę (natkę lub koperek).
Nadesłał(a) ~wd, dnia: 2009-12-02 11:44:37.356
Źródło/autor przepisu: wegedzieciak.pl, vlada
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Singapurski specjał w wersji wege - kotlety sojowe w owocowym sosie curry (ovo-wege)
Wege-rogaliki (wersja duża :P) (bez ograniczeń)
sałatka Wiktorii w wersji wege (bez ograniczeń)
Kotlety z gotowanych jarzyn - kapusty i włoszczyzny (wegańska)
Chili con carne - w wersji wege (wegańska)
Kotlety z selera (wersja rozszerzona) (ovo-wege)
Kotlety ryżowe z kurkami - wersja 2 (bez ograniczeń)
Kotlety z warzyw gotowanych (ovo-wege)
Kotlety z kapusty (wegańska)
Kotlety z soi i gotowanych jajek (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas