7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos holenderski w wersji vegan

Podawać z brokułami lub szparagami.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 5 osób

bulion warzywny 2/3 szklanki
mleko sojowe 1 szklanka
3 łyżki mąki
sok z połowy cytryny
3 łyżki masła (jeśli wegańskie) lub margaryny
sól
cukier
pieprz

Przygotowanie:

Bulion i część mleka wlać do garnuszka. Z pozostałym mlekiem rozmieszać mąkę. Rozpuścić tłuszcz, dodać resztę mleka, cytrynę i przyprawy do smaku. Podgrzewać na małym ogniu, ubijając trzepaczką, aż zgęstnieje. Mniam, smacznego.
Nadesłał(a) bronia, dnia: 2009-12-08 07:49:58.174
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gofry holenderskie z sosem truskawkowym (bez ograniczeń)
Sos holenderski do szparagów i innych warzyw (bez ograniczeń)
Karpatka vegan (wegańska)
Murzynek "vegan" (wegańska)
Singapurski specjał w wersji wege - kotlety sojowe w owocowym sosie curry (ovo-wege)
Ciasteczka jak Hity (z ciastek holenderskich) (wegańska)
Owsiane pieguski z masłem orzechowym (vegan, bezglutenowe) (wegańska)
Szyszki lub jeżyki z masłem orzechowym (vegan, bezglutenowe) (wegańska)
Fasolka na sposób toskański (jak po bretońsku, ale vegan) (wegańska)
Beszamel w wersji zwykłej i do zapiekania (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas