7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Duszone warzywa z ciecierzycą i jogurtem
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:3 różyczki brokuła
1 ziemniak 1 mała marchewka kilka plastrów białej rzodkwi 1/4 czerwonej papryki kilka brukselek garść żółtej fasolki szparagowej z puszki szklanka ugotowanej ciecierzycy 1/2 łyżeczki soli 4 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki czarnej gorczycy 1/4 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki mielonego kminku 1/4 łyżeczki cząbru 1/4 łyżeczki słodkiej papryki Przygotowanie:Ziemniaka kroimy w cienkie paski, marchewkę wzdłuż obieraczką do warzyw, a rzodkiew w słupki. Warzywa zalewamy połową szklanki wody, solimy i dusimy pod przykryciem.
Jogurt mieszamy z przyprawami. Gdy warzywa są już miękkie, dodajemy fasolkę i cieciorkę. Wlewamy jogurt z przyprawami, dokładnie mieszamy i ściągamy z ognia.
Nadesłał(a) Fermina_Daza,
dnia: 2009-12-03 21:11:53.413
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Warzywa duszone ze śmietaną do makaronu (lakto-wege)Zielone warzywa duszone z makaronem (bez ograniczeń) Duszone warzywa w zapiekanej bułce (wegańska) Zupa z ciecierzycy z duszonym porem (wegańska) Warzywa z woka (wegańska) Brzoskwinie z jogurtem orzechowym (lakto-wege) Ryż z jogurtem i owocami (lakto-wege) Sałatka winogronowa z jogurtem (lakto-wege) Brokuły z jogurtem lub śmietaną (lakto-wege) Deser rabarbarowy z jogurtem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |