
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:masa serowa:
1 kg zmielonego, białego sera 0,7 kostki masła 2 szklanki cukru pudru lub fruktozy 1 cukier waniliowy 25 dag ugotowanych ziemniaków 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kaszy manny skórka pomarańczowa lub olejek pomarańczowy 0,5 szklanki rodzynek ciasto na spód sernika: 1 szklanka mąki 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich 1 łyżka proszku do pieczenia cukier waniliowy 0,5 szklanki cukru 0,7 kostki masła Przygotowanie:
Masa serowa:
Masło (0,7 kostki) utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Powoli dodawać biały ser cały czas miksując. Następnie po trochu dodawać wcześniej zmielone bądź utłuczone na puree ziemniaki. Dodać proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę, aromat pomarańczowy i wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Dodać rodzynki. Ciasto na spod sernika: Mąkę, zmielone orzechy, proszek do pieczenia i cukier zagnieść z masłem, następnie wykleić spód okrągłej blachy (o średnicy 24 cm). Na przygotowane ciasto wylać serowa masę i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40-50 minut w temp.150-170 st. C. Po upieczeniu sernik zostawić w wyłączonym piekarniku aż do całkowitego wystygnięcia.
Nadesłał(a) monika77,
dnia: 2009-12-17 18:21:52.546
Źródło/autor przepisu: http://www.mantra.pl/styl-zycia/wegetarianskie-swieta-bozego-narodzenia.html#sernik
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Wigilijny makowiec (bez ograniczeń)Kwas wigilijny (wegańska) Kompot wigilijny (wegańska) Pasztet wigilijny - sojowy z tofu i suszonymi grzybami (ovo-wege) Barszcz wigilijny z wywarem z grzybów i czerwonym winem (wegańska) Sernik na zimno (lakto-wege) Sernik z morelami (bez ograniczeń) Sernik z brzoskwiniami (bez ograniczeń) Sernik Pani Sabiny (bez ograniczeń) Sernik murzynkowy (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |