7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Tempeh sambal oelek (pikantny)Proste, tradycyjne dajnie kuchni indonezyjskiej. Tempeh w pomidorach z mlekiem kokosowym i chili sambal oelek czyli indonezyjskim ostrym sosem.
Średnia ocena:
[4.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osóbświeży tempeh lub tempeh mrożony – 0,5 kg
2 puszki pomidorów lub pomidory świeże - całe, bez skórki mleczko kokosowe pełnotłuste - 250ml 2 łyżki pasty sambal oelek (dostępna w marketach, ale można też zrobić samemu - patrz poniżej) olej do smażenia sos sojowy sól cukier sambal olek przygotowany samodzielnie (opcja): 3-4 papryczki chili 2-3 ząbki czosnku siekany, świeży imbir świeża kolendra kolendra mielona (nasiona) koncentrat pomidorowy Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Tempeh goreng (wegańska)Tempeh złoty w delikatnym sosie (wegańska) Bisque (kremowa zupa) z patisonów i marchwi (wegańska) Tempeh sayur lodeh z bakłażanem, ziemniakami i mlekiem kokosowym (wegańska) Pikantne placuszki z cukini (wegańska) Pikantny pasztet paprykowy (wegańska) Ziemniak z pikantnym sosem (lakto-wege) Pikantna sałatka serowa (lakto-wege) pikantna zupa kukurydziana (lakto-wege) Pikantne nasi goreng (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
gaga1 2011-08-21 05:09:38.996