
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Pasta serowa ostro-słodka (z czosnkiem i kukurydzą)Wyśmienity dodatek do kanapek. Robi furorę nawet wśród niewegetarian, choć pomysł jedzenia chleba z kukurydzą wydaje się niektórym z początku dziwny.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:100 g żółtego sera
pół puszki odsączonej kukurydzy 1 duży ząbek czosnku trochę majonezu Przygotowanie:
Ser ścieramy, mieszamy ze startym drobno czosnkiem i ziarnami kukurydzy. Dodajemy majonezu na oko, tak aby się kleiło. Nie potrzeba już tego niczym przyprawiać. Pasta jest gotowa do spożycia.
Wskazówki i uwagi:Tuż po przygotowaniu ziarna kukurydzy nie przylegają zbyt mocno do sera i pasta się rozpada. Problem rozwiązuje się po tym jak pasta spędza jakiś czas w lodówce - tworzy już wtedy zwartą masę.
Przechowywać w zamkniętym szczelnie opakowaniu aby nie wysychała.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasta serowa z majonezem i czosnkiem (bez ograniczeń)Zupa czosnkowa hiszpańska - ze smażonym czosnkiem, słodką i ostrą papryką (wegańska) Słodkie oponki serowe (bez ograniczeń) Kotleciki serowe z kukurydzą i groszkiem (bez ograniczeń) Pasta marchewkowo-serowa (bez ograniczeń) Pasta z czerwonej soczewicy na ostro (wegańska) Ostra sałatka ryżowa z kukurydzą, fasolką i pomarańczą (wegańska) Marchewka ostro-kwaśno-słodko-słona (wegańska) Pasta fasolowa z czosnkiem (wegańska) Pasta z awokado z czosnkiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Marta 2010-01-14 13:51:00.78