7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa krem groszkowo-imbirowa



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

paczka mrożonego groszku
kawałek swieżego imbiru wielkości kciuka
sól
pieprz
trochę masła i mleka (to niekoniecznie)

Przygotowanie:

Groszek wsypujemy do garnka i zalewamy wodą tuż nad poziomem ziaren, gotujemy. W tym czasie obieramy imbir i ścieramy go na drobnych oczkach tarki, po czym wrzucamy do garnka z groszkiem. Gotujemy około 10 minut. Gorącą zupę zmiksować, doprawić i dodać ewentualnie łyżeczkę masła i trochę mleka do smaku.
Nadesłał(a) Ireth, dnia: 2009-12-29 18:30:00.618
Źródło/autor przepisu: forum kobiety-kobietom, autor ja ;)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem groszkowo-imbirowa (pogromca kaca) (wegańska)
Łatwa zupa groszkowa z zielonym "makaronem" (wegańska)
Pieczone jabłka nadziewane kremem owocowo-imbirowym (bez ograniczeń)
Zupa-krem z melisy (lakto-wege)
Zupa-krem bakłażanowa (lakto-wege)
Zupa krem warzywna (lakto-wege)
Zupa-krem z pokrzywy (wegańska)
Zupa krem z pieczarek (bez ograniczeń)
Zupa-krem z jarmużu (wegańska)
Zupa krem z kalarepy (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas