7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Bób zapiekany z jabłkiem i majerankiem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

150 g bobu
cebula
duże jabłko
0,5 szklanki śmietany 12%
2 łyżki majeranku
sól
pieprz

3 szklanki wywaru z warzyw (można zastąpić lekko osoloną wodą)
1 łyżeczka oliwy z oliwek, do smażenia

Przygotowanie:

1. Bób ugotować na wywarze z warzyw, obrać ze skórki.
2. Na łyżeczce oliwy zeszklić posiekaną cebulę.
3. Do bobu dodać cebulę, jabłko pokrojone w kostkę, śmietanę, wsypać majeranek i przyprawy.
4. Wstawić do piekarnika na 15 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-06-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda, nr 6/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

por zapiekany z jabłkiem (bez ograniczeń)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Ryż zapiekany z jabłkiem - mniammmmmm (lakto-wege)
Buraczki z majerankiem (wegańska)
Sambar po polsku, z majerankiem (wegańska)
Kotlety z fasoli z majerankiem (ovo-wege)
Kapuśniak Wojmatów, z majerankiem (wegańska)
Sałatka buraczana z majerankiem (wegańska)
Kotlety z pszenicy z majerankiem (wegańska)
Bób z jarzynami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas